Rentoa elämää

Rentoa elämää

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Pennut neljä viikkoa!

Pennut ovat jo neljän viikon ikäisiä ja menokin alkaa olemaan sen mukaista! Pennut eivät enää tyydy olemaan pelkästään pentulaatikossa, joten olen aidannut pennuille pienen alueen, jossa ne pääsevät myös touhuamaan.
Pentujen "touhualue"
Pennut ottavat jo ihanasti kontaktia ihmisiin ja tulevat riemulla luokse ja syliin.  Lattialla maatessa ne tulevat kasvoille kiipeilemään, pusuttelmaan ja pennun tapojen mukaisesti myös purevat pienillä nastalihampaillaan. Välillä tuntuu, että ne oikein kilpailevat huomiosta. 
Keskinäiset painit muuttuvat pennuilla päivä-päivältä rajuimmiksi ja kunnon ärinääkin osataan pitää leikkiessä. Nita antaa pentujen pääosin leikkiä keskenään. Se antaa pentujen kiipeillä itsensä päällä ja kestää pientä puremista, mutta kun mitta tulee täyteen se siirtyy pentuaitauksesta muualle. Vielä tässä kohtaa se ei oikein leiki pentujen kanssa, mutta toivottavasti, kun pennut tuosta kasvavat ja vahistuvat Nitakin uskaltautuisi leikkimään niiden kanssa. Nita edelleen mielellään imettää ja nuolee niitä.
Myös lelut kiinnostavat pentuja koko ajan enemmän ja enemmän. Sisu ja Laku leikkivät tällä hetkellä ehkä eniten lelujen kanssa.

Kaikille pennuille on tosiaan ihana koti löytynyt. Sisu tulee jäämään meille kotiin, Laku muuttaa Raisoon, Toffe pääkaupunkiseudulle ja Choco Poriin. Kaikki tulevat pennunomistajat kävivät 2. pääsiäispäivänä tutustumassa ensimmäistä kertaa Nitan pentuihin. Muutenkin pääsiäisenä ja sen jälkeen ystäviä ja sukulaisia on käynyt pentuja pallottelemassa säännöllisesti. Kaikki pennut vaikuttavat oikein ihmisiä rakastavilta kavereilta.

Pennut saivat kolmen viikon iässä ensimmäistä kertaa matolääkettä ja aloittivat jauhelihan maistelun. Kaikille kiinteä ruoka on maistunut oikein hyvin, Sisulle ehkä liiankin hyvin. Penturuokaa pennut ovat alkaneet myös syömään pieniä määriä ja se on maistunut yllättävän hyvin jauhelihaan ja kermaviiliin sekoitettuna. Nitan vesikipollakin pennut ovat vettä käyneet jo juomassa, mutta eivät sentään uimassa...
Hampaat pennuille puhkesivat heti pääsiäisen jälkeen.
Eläinlääkäriin pentutarkastukseen ja sirutukseen olen pentujen kanssa menossa 13. huhtikuuta. Kynsiä olisi tarkoitus tulevalla viikolla leikata toistamiseen.

Toivon, että säät pysyvät lämpimininä ja kuivina, jotta maa kuivuisi sen verran, että voisi pentujen kanssa mennä uloskin käymään. 


Choco

Toffe

Sisu kiipeilee

Ruoka hetki!Minkäs lelun Sisu valitsisi?

Laku

Söpöpliini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti