Rentoa elämää

Rentoa elämää

sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Uintia, pentupainia ja mätsäriä!

Olen koko kesän halunnut lähteä koirien kanssa Porin Yyteriin koirauimarannalle ja vihdoin tiistaina 26.7 pystyin reissun toteuttamaan! Tiistaina oli aurinkoinen ja lämmin päivä ja minulle osui sopivasti vapaata töistä!  Lähdin aamulla kotoa ajamaan Yyteriin ja nappasin Porista serkkuni rannalle mukaani ja myös Mari tuli Nitan veljen Lennin ja Nitan pennun Luckyn kanssa samaan aikaan rannalle meidän kanssa. Mari matkasi Yyteriin mökiltään mukanaan myös hänen tyttärensä ja tyttären kaveri.
Pennut tykkäsivät kahlata vedessä ja hakea lelua. Myös uiminen sujui molemmilta pennuilta mallikkaasti. Nita ja Lenni sen sijaan nauttivat enimmäkseen auringonotosta rannalla. Säännöllisin väliajoin kuitenkin Nita ja Lenni pääsivät veteen uimaan ja viilentymään. Serkkuni jäi aina välillä Nitan kanssa kahdestaan viltille aurinkoa ottamaan, jotta minä pääsin vesipeto-Sisun kanssa veteen leikkimään kahdestaan. Yyterissä oli sinä päivänä aika tuulista ja aallokkoista, mikä häiritsi Sisun uimista jonkun verran, koska "ison" aallon osuessa Sisuun, koko koira oli hetken aikaa pinnan alla ja uiminen näin hankalaa. Leikimme siis suurimmaksi osaksi rantaviivan läheisyydessä, jossa Sisu ylettyi pohjaan ja aallokko ei liikaa häirinnyt meidän leikkimistä. Viltillä piti Sisun kanssa säännöllisin väliajoin käydä "lämmittelemässä" ja lepäämässä, koska sen verran viileää vesi oli vielä pennulle. 
Vesileikeistä ei valitettavasti ole kuvia ja muutenkin rannalta tuli lopulta otettua vähän kuvia, koska en halunnut rikkoa kameraani, hiekkaa oli kirjaimellisesti joka paikassa! Alla kuitenkin muutama kuva. Yyterissä tuli kaiken kaikkiaan oltua kolme tuntia. 
Olin sopinut Yyterireissupäivälle myös treffit Nitan pennun Chocon omistajien luokse iltapäivällä. Choco oli pennuista se, joka muutti Poriin. Myös Mari halusi nähdä Chocon ja tuoda Luckyn leikkimään veljensä kanssa. Tapasimme Chocon omistajien takapihalla, jossa pennuilla oli hyvin tilaa leikkiä.
Choco tunnisti minut heti, kun näki minut ja pienet ilopissatkin pääsi pojalta minut nähdessäni.
Pennut leikkivät takapihalla sovussa keskenään. Nita ja Lenni joutuivat olemaan hihnassa kiinni. Nita olisi pääosin halunnut mennä komentamaan pentuja säännöllisin väliajoin tai änkeä pentujen leikkien keskelle hakemaan Sisua leikkimään hänen kanssaan. Katsoin siis parhaaksi pitää Nitan kiinni, jotta pennut pääsivät rauhassa leikkimään keskenään. Pienimuotoiset "sukutreffit" sujuivat siis erinomaisesti! Aikaa Chocon omistajien luona vierähti äkkiä 1,5 tuntia ja pennut alkoivat vasta reilun tunnin touhuamisen jälkeen näyttää väsymisen merkkejä. Kyllä pennut uskomattoman paljon jaksavat, kun on hauskaa.

Oorbellenit: Orlando, Lenny, Lisa, Owen ja Orion


Oorbellenit: Orlando (Lucky), Owen (Sisu) ja Orion (Choco)

Sisu puuklapin kimpussa!
Choco!
Äiti ja poika Lucky!
Porin reissun jälkeen oli seuraavana päivänä keskiviikkona ohjelmassa Match Show eli mätsärit. Mätsärit olivat Sisun ensimmäiset. Nita on viime vuoden kesällä viimeksi käynyt ylipäätään näyttelyssä, joten mätsärit tekivät Nitallekin oikein hyvää. Mätsäreiden järjestänä toimi meidän oma agilityseura ATT. Olin mätsäreissä ensin talkoohommissa järjestämässä ATT:n piha-aluetta tapahtuma kuntoon ja tarkastamassa koirien rokotuksia. Niiden tehtävien jälkeen pystyin itsekin osallistumaan  molempien koirien kanssa  mätsäreihin. Sisu "kisasi" pienet pennut luokassa ja Nita pienet aikuiset luokassa. Olin molempien koirien suoritukseen erittäin tyytyväinen. Molemmat ravasivat hyvin minun kanssani, antoivat tuomarin tutkia kauniisti pöydällä ja jaksoivat seistä hyvin paikallaan. Sisusta varsinkin olin erittäin tyytyväinen. En ole käytännössä lainkaan treenannut näyttelyjuttuja Sisun kanssa ja silti poika liikkui uskomattoman kivasti kehässä, seisoi pöydällä varman oloisesti ja antoi tuomarin tutkia kiltisti. Sisu myös jaksoi yllättävän hyvin seistä maassa paikallaan ihan ok asennossa.  Molemmat koirat saivat punaisen nauhan ja Nita oli lopulta punaisista nauhoista saaneista koirista toiseksi paras. Sisu ei sijoittunut pienet pennut luokassa, mutta kokemusta ja treeniä lähdin koirien kanssa vain hakemaan. Nitan sijoittuminen toiseksi oli pelkkää plussaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti  seuraavia mätsäreitä ja syksyn Spanielliiton erkkareita. 
Tässä muutama kuva mätsäreistä:

Sisu
Kuva: Meri Johansson 27.7.2016
 
Sisu
Kuva: Meri Johansson 27.7.2016
 
Nita
Kuva: Tiina Jaakkola 27.7.2016


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti