Rentoa elämää

Rentoa elämää

perjantai 14. lokakuuta 2016

Spanielliiton erikoisnäyttely

Sisu korkkasi näyttelyuransa loistavasti käyntiin lauantaina 8.10.2016 Spanielliiton järjestämässä erikoisnäyttelyssä Hyvinkäällä. Myös Nitan suoritus yli vuoden tauon jälkeen meni yliodotusten, vaikka Sertiä Nita ei vieläkään saanut. Kooikerhondjeja tuomaroi hollantilainen naistuomari Ricky Lochs-Romans. Tuomari oli todella mukava ja kohtasi sekä käsitteli koiria ihailtavasti kehässä.

Sisu kilpaili pennut 7-9kk luokassa. Sisu toimi mallikkaasti ja iloisesti kehässä. Sisu sijoittui lopulta omassa luokassaan toiseksi ja sai tuomarilta KP:n (=Kunniapalkinto). Luokan voitti Sisun veli Lucky (Oorbellen Orlando), joka lopulta oli myös ROP-pentu (=Rotunsa paras pentu)! Sisun kilpailemassa luokassa uroksia oli muistaakseni viisi. Kaiken kaikkiaan pentuja kilpaili 13 ja neljä sai tuomarilta KP:n. Pennut 5-7kk yksi uros ja pennut 7-9kk yksi narttu sai tuomarilta KP:n Sisun ja Luckyn lisäksi.

Tässä vielä Sisun arvostelu:"7 months. Nice young boy with be head & correct blaze. Nice earings & well placed ears. Front & back need time in angulation & croup a little bit down. In standing & moving correct. Very typical tail. Showing beautiful bone & legs. Nice handling & happy on the move.Oorbellen Owen, "Sisu" Pennut 7-9kk sija 2., KPOorbellen Orlando, "Lucky"
Oorbellen Orlando, "Lucky"


Oorbellen Orlando "Lucky" ROP-pentu vuosimallia 2016

Nita kilpaili AVO-luokassa ja olin Nitan suoritukseen kehässä myös erittäin tyytyväinen. Nita jaksoi hienosti seisoa paikallaan maassa, antoi pöydällä tuomarin kiltisti tutkia sekä ravasi myös
varmanoloisesti. En kuitenkaan saanut Nitaa ihan parhaalla mahdollisella tavalla seisotettua. Nitan painopiste ei ollut riittävästi etujaloilla, jotta takaosa olisi tullut paremmannäköisenä esille. Myös ravaamisessa oli parannettavaa. Nita liikkui kivasti, mutta kuten arvostelussakin sanottiin, Nita olisi voinut liikuttaa takajalkoja isommalla liikeradalla, ettei ravaaminen olisi näyttänyt niin laiskalta takapään osalta. Nita kuitenkin voitti upeasti oman luokkansa ja sai ERI:n ja SA:n. Paras narttu kehässä Nita ei sijoittunut neljän parhaan joukkoon ja olin siitä etukäteen jo aika varma, koska juoniori- ja nuortenluokassa oli Nitaa paljon isomman ja näyttävämmän näköisiä narttuja ja tuomari myös oli aika tarkka siitä, että koiralla tulisi olla kunnon otsapiirto. Oman luokan voitto kuitenkin oli meille upea saavutus, josta olen ylpeä! 

Tässä Nitan arvostelu: "4 years. Storng lady but overall feminine. Good skull & lovely ears. The short blaze gives stronger expression. Lovely neck & topline & good front. The back could be better in croup & knee. Good tailset. Lovely coat & typical undercoat. On the table 100% lady, only 1 second for a judge. Moving easy but little lazy in the back." Fiilistelyä kehän laidalla

Oorbellen Lisa, "Nita" AVO-luokan 1. ERI ja SA
Osallistuimme Nitan kanssa vielä kasvattaja Annen ja kolmen muun Oorbellen koiran kanssa kasvattajaluokka kehään. Kilpailimme kasvarikehässä joukkueena johon kuului Nitan lisäksi, Annen koira Mila, Milan pentu Nella sekä Orson. Kasvarissa Oorbellen kennel sijoittui kolmanneksi ja sai KP:n tuomrilta. Kaiken kaikkiaan kasvarikehässä kisasi neljä eri kasvattajaa koirineen.

Vasemmalta lukien Oorbellenit: Lisa "Nita", Nicole "Nella", Mila "Mila" ja Kurt "Orson".


Näyttelypäivän jälkeen kävimme vielä Marin kanssa Hyvinkäällä Sveitsin alueella pienellä metsälenkillä. Metsässä koirat saivat olla vapaana leikkiä ja juosta vielä keskenään ennen kuin lähdimme ajamaan kotia päin Marin kanssa. Koirista huomasi, että pitkä näyttelypäivä oli tehnyt tehtävänsä, koirat olivat rättiväsyneitä paluumatkalla. Lähdimme Marin kanssa klo 07 aamulla ajaamaan Hyvinkäälle ja palasimme kotiin takaisin kahdeksan aikaa illalla.

Olen ilmoittanut Sisun jouluukuussa järjestettävään Helsingin Voittaja näyttelyyn sekä tammikuussa 2017 Turussa järjestettävään Top Dog Show näyttelyyn. Myös Nita osallisttuu Turun näyttelyyn.
Muuten loppusyksy/alkutalvi jatkuu meidän osalta agilityyn keskittyen. Marraskuussa viimeistään olisi taas tarkoitus kisata Nitan kanssa agilityssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti