Rentoa elämää

Rentoa elämää

tiistai 19. kesäkuuta 2018

Aika rientää!

"Pilvi", "Sumu" & "Sade"

Pennut ovat jo lähes seitsemän viikkoisia. Minun piti tasaisesti kahden viikon välein päivittää blogiin kuulumisia ja kuvia pennuista, mutta aika ei vain yksinkertaisesti ole riittänyt. Olen arkipäivisin ollut pääosin yksin pentujen, Nitan ja Sisun sekä yhden viiden kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Aika on riittänyt edellä mainitun paletin pyörittämiseen, mutta tietokoneelle on ollut mahdotonta ehtiä.
Vielä, kun viimeisen kolmen viikon aikana pentuja on iltapäivisin/iltaisin käynyt paljon tuttuja katsomassa ja pallottelemassa niitä. Sitten, kun on kaikkea muuta touhuttavaa ja hommaa ollut pentujen lisäksi vielä  itselläni.

Tässä lyhyt kooste pentujen kuulumisista. Pennut kävivät vajaa kuuden viikon iässä eläinlääkärissä tarkastuksessa ja saivat sirut. Kaikki pennut todettiin terveiksi ja kaikki olivat eläinlääkärissä reippaita, vaikka tietysti kaikkia pentuja hieman jännitti uusi tilanne.
Pennut ovat autoilleet, harjoitelleet kaulapantojen käyttöä ja hihnaakin on muutaman kerran tullut kokeiltua. Kynsiä olen viikon välein leikannut ja matokuurin ovat säännöllisesti saaneet kahden viikon välein.
Pennut ovat viettäneet paljon aikaa ulkona takapihalla. Sää on ollut erittäin otollinen pentujen pitämisessä paljon ulkona onneksi.
Sisu on leikittänyt pentuja ulkona positiivisen paljon. Nita sen sijaan on tyytynyt hoitamaan pentuja imettämällä, pesemällä ja komentamalla niitä mikäli meno käy sen mielestä liian rajuksi.

Pennut lähtivät opettelemaan kiinteiden syöntiä kolmen viikon iästä lähtien. Olen reilun viikon tässä työstänyt, että nappulat alkaisivat niille maistua paremmin. Nitalla on tälläkin kertaa maitoa riittänyt runsaasti eikä Nita itse haluaisi vieroittaa niitä tissiltä, joten olen joutunut puuttumaan siihen. Olen rajoittanut pentujen pääsyä nisille, jotta nappulat alkaisivat maistua paremmin. Pennuille myös ihmiset ja leikkiminen menee heittämällä syömisen edelle.  Pentujen keskittyminen ei tahdo riittää paikallaan pysymiseen ja syömiseen. Lisäksi ne tietävät odottaa Nitalta maitoa.  Tissille pääsyn rajoittaminen on selkeästi tuottanut tulosta ja pennut ovat alkaneet syödä paremmin nappuloita.

Pennut touhuavat vilkkaasti ja osaavat aamuisin pitää kovaa ääntä, kun toteavat pentuaitauksessa olon riittävän. Ne myös tunnistavat hyvin, kun ulko-ovi avautuu ja odottavat hännät heiluen, ketä ovesta tulee sisälle.
Painoa kaikille pennuille on edelleen tullut reippaasti. Urospentu "Sumu" painaa jo noin 3,3kg, pienempi narttu "Pilvi" painaa 2,5kg ja isompi narttu "Sade" painaa tasan 3kg.

Tässä muutama kuva pennuista. Seisomakuvat on otettu pentujen ollessa 5 viikon ikäisiä ja kasvokuvat pentujen ollessa 6 vikkon ikäisiä.

1.narttu, "Pilvi", 5 vko:a

"Pilvi"


Uros, "Sumu" 5 vko:a

"Sumu"


2.narttu "Sade" 5 vko:a

"Sade"

"kolmenkopla", kuva: Mari Parsama

"Sade", kuva: Mari Parsama



"Pilvi", kuva: Mari Parsama


"Sumu"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti