Rentoa elämää

Rentoa elämää

NitaKuva: Kaisa Suominen 10.7.2014


Kuva: Kaisa Suominen 10.7.2014


Virallinen nimi: OORBELLEN LISA
Kutsumanimi: Nita
Rotu: Kooikerhondje
Syntymäaika: 15.7.2012
Säkä: 35 cm
Paino: 9,4 kg
Sukupuoli: narttu
Väri: valko-punainen
Kasvattaja: Kennel Oorbellen, Anne Hirvonen, Vääksy

Terveystutkimustuloksia

Kuva: Juuso Kantonen 12/2012
Silmät: OK, ei perinnöllisiä sairauksia (11.10.2017)
Polvet: 0/0 (25.9.2014)
Lonkat: B/B (25.9.2014)
Kyynärät: 0/0 (25.9.2014)
Selkä: terve, epävirallinen kuvaus (25.9.2014)
VWD-geenitesti: vapaa
ENM-geenitesti:vapaa
Ei allergioita
Kaksi pentuetta: 4 urosta (4/2016)
                           1 uros ja 2 narttua (5/2018) 

Emä OORBELLEN JULIA "Julia"
Isä: CAVALRIINA'S MAXI MASSIMO "Maxi"

Nita on pieni, mutta vahvarakenteinen kooikerhondje. Nita on  rohkea, reipas ja valpas koira, mutta siltäkin löytyy tietyissä tilanteissa rodulle tyypillistä varauksellisuutta. Nita ei esim. luota vieraisiin lapsiin.
Nitaa on aina ollut helppo motivoida ja kouluttaa sen pohjattoman ruokahalun takia. Leikki-intoakin siltä löytyy mukavasti, mutta ruoka on "number one" juttu.
Nita on kotona rauhallinen ja hakeutuu mielellään viereen tai syliin makoilemaan ja nukkumaan.  Rauhallisuutensa takia Nita on aina ollut helppo jättää hoitoon paikkaan kuin paikkaan pidemmäksikin aikaan. Riistaviettiä Nitalla ei kovinkaan paljon ole, vaikka nenäänsä tykkää käyttääkin paljon. Metsässä se on saanut kulkea vapaana.
Uimisesta Nita ei ole kovinkaan innostunut. Lenkilläkin vesilammiko kierretään tarkasti. Kahlailusta Nita pitää jonkun verran.  Mikäli  rantaviivan lähtettyvillä sattuu kuitenkin olemaan vesilintuja, niin siinä tapauksessa Nitalle ei ole iso kynnys rynnätä veteen ja yrittää saada lintuja kiinni...
Nita menee mielellään uusia ihmisiä tapaamaan, mutta ei välttämättä sen enempää niistä kuitenkaan innostu ellei ole jotain herkkuja tarjolla...
Nitalla on sekä uros, että narttu puolisia "koirakavereita", joiden kanssa Nita tulee hyvin toimeen. Vieraisiin koiriin Nita suhtautuu vaihtelevasti. Toisten koirien kanssa se leikkii mielellään ja toiset koirat se kiertää kaukaa ja osa  taas haukutuaan pystyyn.
Jos Nitaa pitäisi kolmella sanalla kuvailla, ne olisivat hölmö, primadonna ja fiksu neiti :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti